torsdag 21 februari 2013

Hur man skalar banan

Nu har det skett - Höjden av vansinne!

VARNING! Följande text innehåller nyheter, som kan göra känsliga läsare upprörda!
Någon har fått för sig att sälja färdigt skalade bananer, förpackade i plast, till oss förnuftiga konsumenter. Bild på bananerna finns på Australian Times sidor.

Nej, det är inte första april. Det är någons tankeverksamhet som spårat ur totalt. Jag känner inte till något som går att skala snabbare och enklare än en banan. Att skala bananen naken och ställa ut den för försäljning, är ju bara grymt! Jag tillåter nu er att tillbringa en minut till att flämta, gapskratta och samla upp era tappade hakor från golvet... 

..............
 

Nu när vi alla återhämtat oss från dessa chockerande nyheter följer utförliga direktiv, för de stackars krakar, som inte har fått lära sig av sina mammor, hur man skalar en banan. Det är ingen slump att bananen är lång och böjd. Genom avel har man fått fram den perfekta bananen, som passar i handen och är lätt att både skala och äta.

Det första du bör göra när du ska skala en banan är att ta bananen i handen. Håll bananen med den längre spetsen, där bananen suttit fast i klasen, uppåt. Med andra handens fingrar tar du tag om skaftet och vrider det mot "bananryggen", så att skalet spricker vid skaftets fot, på den inböjda sidan. Efter detta drar  du bananskaftet neråt, så att en remsa av skalet följer med.


När du skalat ner till en önskad punkt (ungefär till mitten) tar du på nytt tag uppe, där skaftet suttit. Dra ner en ny skalremsa till samma punkt som den föregående. Om du skalar på det rättfärdiga sättet räcker skalet till tre remsor.

Efter detta kan du börja äta. När du ätit ner till ungefär mitten, dra skalremsorna längre ner. Dra inte dem så långt ner att bananen faller ur sitt skal. Först när du är beredd på att äta den sista biten, skalar du ända ner till bananens slut.




Att börja skala bananen på något annat sätt eller något annat ställe, än vid skaftet, är kriminellt. Om du öppnar bananen i fel ände borde du bötfällas. Det är slöseri på utfunderad design. Skaftet är längre i ena änden, bara för att du ska kunna öppna bananen där.

Att bryta bananen på mitten är barbariskt och att äta den med skal på, bevisar bara ditt släkte med halvaporna. Att skala bananen helt, och äta den först efter att man slängt bort skalet, är fåfängt. Om du äter bananen med sked ur sitt skal, saknar du troligen förmåga att tugga din föda.

Men även dessa skalnings- och ät-tekniker, som inte följer regelboken, är tusen gånger mer acceptabla än den, att köpa färdigt skalade bananer. Köper du dessa djävulens påfund, som strider mot sunt förnuft och borde förbjudas med internationella lagar, har du sjunkit så lågt man kan nå.

Till de som har hittat på dessa nakna bananer, de som säljer dem och de som eventuellt köper dem, har jag bara en sak att säga: FY, SKÄMS PÅ ER!

1 kommentar:

  1. Det är inte ett skaft, det är ett handtag gjort för att hållas i när man äter bananen.

    SvaraRadera