Jag har igen brutit reglerna och tänjt på gränserna:
Det går att poppa popcorn utan att man behöver använda fett, och i mikron dessutom!
Det går att poppa popcorn utan att man behöver använda fett, och i mikron dessutom!
Genom att poppa utan fett kommer popcornen att bevara följande fina näringsvärden. Inom parentes är ett exempel på de traditionella flottiga mikropopcornens näringsvärden (källa).
POPCORN 100 g
energi 350 kcal (477 kcal)
POPCORN 100 g
energi 350 kcal (477 kcal)
protein 11 g (9 g)
kolhydrater 60 g (59 g)
fett 4 g (28 g)
Den största fördelen med att tillreda popcorn utan fett är dock att fingrarna inte blir flottiga när man ska äta popcornen.
DETTA BEHÖVS:
- torkade majskorn (alltså de påsarna som innehåller BARA majskorn)
- en mikrosäker burk med lock
- mikro
Min burk drar 75 dl popcorn = lite under ½ dl majskorn.
Sätt en passlig mängd majskorn i burken.
Sätt på locket så att det är öppet i ett eller två hörn.
Ställ burken i mikron på max effekt och låt snurra i högst 1½ minut.
De kornen som inte poppade kan man köra en gång till i mikron.
Vad väntar ni på alla fetträdda stackare och snaskvägrare?
Iväg med er och njut av flottfria popcorn!
Iväg med er och njut av flottfria popcorn!
Tack för tipset! Finns det gadgets att köpa brukar det gå att husmorsknåpa ihop nåt liknande.. �� Här ska det snaskvägras!
SvaraRaderaGår det inte att poppa utan olja på spisen då?
SvaraRadera