torsdag 9 oktober 2014

Poppa popcorn utan fett

Jag har igen brutit reglerna och tänjt på gränserna:
Det går att poppa popcorn utan att man behöver använda fett, och i mikron dessutom! 


Genom att poppa utan fett kommer popcornen att bevara följande fina näringsvärden. Inom parentes är ett exempel på de traditionella flottiga mikropopcornens näringsvärden (källa). 

POPCORN 100 g 

energi 350 kcal (477 kcal)
protein 11 g (9 g)
kolhydrater 60 g (59 g)
fett 4 g  (28 g)

Den största fördelen med att tillreda popcorn utan fett är dock att fingrarna inte blir flottiga när man ska äta popcornen.

DETTA BEHÖVS:

- torkade majskorn (alltså de påsarna som innehåller BARA majskorn)
- en mikrosäker burk med lock
- mikro  


Min burk drar 75 dl popcorn = lite under ½ dl majskorn.

Sätt en passlig mängd majskorn i burken.

Sätt på locket så att det är öppet i ett eller två hörn.

Ställ burken i mikron på max effekt och låt snurra i högst 1½ minut.

De kornen som inte poppade kan man köra en gång till i mikron.

Vad väntar ni på alla fetträdda stackare och snaskvägrare?
Iväg med er och njut av flottfria popcorn!

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Finns det gadgets att köpa brukar det gå att husmorsknåpa ihop nåt liknande.. �� Här ska det snaskvägras!

    SvaraRadera
  2. Går det inte att poppa utan olja på spisen då?

    SvaraRadera