onsdag 30 januari 2013

Koka makaroner i mikron

- Avancerad mikroanvändning


Att kunna koka makaroner i mikron är en färdighet, som en vacker dag kan rädda dig och din familj, från att dö av hunger. Därför förstår jag inte, varför det inte hör till skolans läroplan att lära ut denna livsviktiga kunskap.

Ibland kan man hamna att tillfälligt bo någonstans där man inte har tillgång till spis. De flesta hotellrum och andra övernattningsställen saknar kök. Vissa av dessa, kan dock vara utrustade med en mikro. Ifall det finns en mikro, är din pastamåltid tryggad.

  1. Sätt makaronerna i en burk med vatten (inte för full)
  2. Sätt i mikron på max effekt i 2 - 3 minuter
  3. Fortsätt att koka på halv effekt i 6 minuter
  4. Häll bort vattnet

Ifall makaronerna inte är riktigt genomkokta efter detta, behöver du inte sätta dem på nytt i mikron. Om du låter dem stå en stund kommer de magiskt att mjukna, och uppnå ett tillstånd av perfekt "al dente".

2 kommentarer:

  1. underbart sökte och hittade hit direkt och nu prövar jag detta :)

    SvaraRadera
  2. Hej! I dessa tider av elektricitetsbrist och air fryer slog det mig att det är konstigt att vi inte lagar mer mat i micron än vad vi gör. Som komplement till den energisnåla air fryern! Vi älskar stuvade makaroner, som en helt enkelt kokar lite längre tid i dubbla mängden mjölk. Jag körde dem på full effekt i 4-minutersintervaller (rörde om var fjärde minut) i sexton minuter, därefter borde jag nog ha kört bara två, för det hann koka över… Totalt tog det 24 minuter och det blev perfekt resultat. Ingenting som brände. Krämigt och härligt. Värt att göra om. En hinner göra mycket annat på fyra minuter! Steka korv och fixa grönsaker och duka, till exempel!

    SvaraRadera