lördag 13 april 2013

Sanningen om SOCKRET

Det finns ett fruktansvärt ämne som förorsakar beroende, sjukdom och elände. Skolbarn brukar ämnet sorglös, det säljs lagligt i vilken mataffär som helst och föräldrar förgiftar sina barn med det varje lördag.

Det här ämnet består av små, vita kristaller som ser ut som något den goda fen har trollat fram. Ämnet gör det möjligt för barn att röra sig otroligt snabbt runt rummet och utstöta öronbedövande tjutande läten. Det här tillståndet kallas för sockerfylla, som orsakas av det förfärliga ämnet socker. 

Bild

Trots det oskyldiga utseendet och den söta smaken är socker ett gift för kroppen. Sockret orsakar inte bara tandtroll, utan hindrar också kroppen från att ta upp näringsämnen. Det orsakar också övervikt och en rad olika sjukdomar. Socker gör dig trött och irriterad och ger dig koncentrationssvårigheter. Sockret gör också att du åldras tidigare och sänker ditt immunförsvar, vilket gör dig sjuk

Är du alltid sjuk? Är du alltid trött? Är världen den värsta platsen på jorden? I så fall ska du kanske ta och fundera på vad det är du egentligen proppar i dig.

Det förrädiska med sockret är att det förorsakar beroende. Ju mer socker du äter desto mer socker vill du ha. Socker kan jämföras med droger. 

Här kan du läsa på vilka 146 olika sätt sockret skadar din hälsa, ifall du vågar... Ta också en titt på den skrämmande animationsvideon om isbjörnarna, som fallit offer för sockret i läskedrycker. Den som är tillräckligt mogen för att förstå sig på kemi och andra tråkiga saker, och vill veta varför druvsocker inte är det minsta nyttigare än vanligt socker, kan titta på professor Robert H. Lustigs video. 

Det sägs att om sockret skulle uppfinnas idag, skulle det förbjudas med lag.

Våga säga NEJ till sockret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar