onsdag 23 januari 2013

Så anväder du mikron

- en användningsguide för nybörjare

 


Mikrovågsugnen är en väldigt simpel uppfinning och ett oersättligt hjälpmedel i köket. Skaffa en mikro som har knappar, som går att vrida på. Glöm dessa moderna mojänger med massor av onödiga knappar och digitala siffror. När människan är hungrig blir hon primitiv. Man kan inte förvänta sig att ett primitivt djur ska kunna använda en invecklad apparat, som döljer ett tiotals olika program och finesser. Jag är förvånad över att den här typen av köksmaskin ens säljer.

Det viktigaste du bör tänka på när du använder en mikro är att kör den på FULL EFFEKT! Annars tar det bara längre tid för maten att bli färdig. Undantag finns dock, men i vardagsbruk är det full effekt som gäller.

Så använder du mikron:
  1. Öppna luckan
  2. Släng in det du vill upphetta/smälta
  3. Stäng luckan 
  4. Vrid upp önskad effekt 
  5. Vrid upp önskad tid 
  6. Vänta på plinget
Ifall du värmer något som sprätter (sådant med fett i) kan det vara en bra idé att sätta en plastkupa över maten, för att slippa att städa mikron efteråt.

SÄKERHETSINSTRUKTIONER:

- Sätt inte metall i mikron! T.ex bestick. Jag vet inte varför, men det är förbjudet.
- Sätt inte något levande i mikron! För då dör det.
- Ha inget i mikron för länge på för het temperatur! Det kan fatta eld.
- Stå inte framför mikrons fönster då den är igång! De radioaktiva mikrovågsstrålarna förorsakar dödliga förändringar i dina celler... kanske...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar