Jag
vill bevisa att om man inte avskräcks av en spartansk livsstil är
matlagning enkelt. Man behöver inte heller slösa mycket tid på att laga mat. Ju
mer mat man gör på en och samma gång, desto mer sällan behöver
man överhuvudtaget laga mat. Om man själv gör mat, på ett smart sett, blir det också
billigare och nyttigare än om man äter ute! Nu ska jag upplysa er om sanningen bakom matlagning...
Myterna som ska slaktas:
1. Matlagning är svårt
Jag
ser inte det svåra i att slänga maten i ugnen och låt ugnen sköta
jobbet. Under tiden kan man själv springa en joggingrunda. Spisen
behöver inte heller vaktas så noga. Det räcker att man är inom
hörhåll ifall det kokar över.
2. Matlagning tar mycket tid
Det kan ta två timmar att ha en stor köttklimp i ugnen. Men den behöver
ju fan i inte vaktas som en bebis! Nog hålls den i ugnen. Den är ju
död. Själv kan man springa den där joggingrundan jag talade om
tidigare. Detta betyder att matlagning inte tar mycket av din tid.
Matlagning
ska man aldrig heller hålla på med när man är hungrig. För att
det ska löna sig att laga mat måste man förutse vad man kommer att
äta. Maten kan lagas flera dagar på förhand och frysas ner. När hungern slår till, är det då bara värma upp den färdigt tillagade maten.
3. Det är lättare och snabbare att äta ute
Är
det?
- Släpa sig till ett ställe där det säljs mat. Stå hungrig i kö och försöka bestämma sig för vad man ska äta. Vänta på att maten kommer. Eventuellt gräva fram maten från papper och kartonger. Upptäcka att man har fått fel beställning. Beställa en ny. Den nya är kall.
Eller...
- Ta fram sin lunchlåda och äta vad man vill, när man vill och det som är tillrett som man vill.
Jag tycker det är ganska klart vad som är
enklare och snabbare.
~ Mot en bättre värld... en måltid i taget...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar