söndag 27 januari 2013

Mythbuster

Jag vill bevisa att om man inte avskräcks av en spartansk livsstil är matlagning enkelt. Man behöver inte heller slösa mycket tid på att laga mat. Ju mer mat man gör på en och samma gång, desto mer sällan behöver man överhuvudtaget laga mat. Om man själv gör mat, på ett smart sett, blir det också billigare och nyttigare än om man äter ute! Nu ska jag upplysa er om sanningen bakom matlagning...

Myterna som ska slaktas:


 1. Matlagning är svårt
Jag ser inte det svåra i att slänga maten i ugnen och låt ugnen sköta jobbet. Under tiden kan man själv springa en joggingrunda. Spisen behöver inte heller vaktas så noga. Det räcker att man är inom hörhåll ifall det kokar över. 
2. Matlagning tar mycket tid
Det kan ta två timmar att ha en stor köttklimp i ugnen. Men den behöver ju fan i inte vaktas som en bebis! Nog hålls den i ugnen. Den är ju död. Själv kan man springa den där joggingrundan jag talade om tidigare. Detta betyder att matlagning inte tar mycket av din tid.

Matlagning ska man aldrig heller hålla på med när man är hungrig. För att det ska löna sig att laga mat måste man förutse vad man kommer att äta. Maten kan lagas flera dagar på förhand och frysas ner. När hungern slår till, är det då bara värma upp den färdigt tillagade maten.
3. Det är lättare och snabbare att äta ute
Är det?
  • Släpa sig till ett ställe där det säljs mat. Stå hungrig i kö och försöka bestämma sig för vad man ska äta. Vänta på att maten kommer. Eventuellt gräva fram maten från papper och kartonger. Upptäcka att man har fått fel beställning. Beställa en ny. Den nya är kall.
Eller...
  • Ta fram sin lunchlåda och äta vad man vill, när man vill och det som är tillrett som man vill.
Jag tycker det är ganska klart vad som är enklare och snabbare.
~ Mot en bättre värld... en måltid i taget...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar