tisdag 22 januari 2013

Potatis i mikron

Att hetta upp vatten på spisen tar en evighet. Men som tur är den tiden förbi! Ugnspotatis är också långsamt, arbetsamt och fåfängt. Det snabbaste, enklaste och godaste sättet att tillaga potatis på är i mikron.
  1. Skala potatisen (eller låt bli, tvätta i alla fall).
  2. Skär potatisen i bitar, skivor, stavar (eller låt bli).
  3. Sätt potatisen på en tallrik eller i en mikrosäker burk.
  4. Sätt potatisen i mikron på högsta värme i 8-10 min, beroende på om du vill ha potatisen mjuk, torkad eller bränd i kanterna.

Det kan vara en bra idé att låta mikron stå med luckan öppen och vädra en stund efteråt. Största delen av potatisens vatten har ju avdunstat i mikron. Därför kan mikron vara ganska svetting på insidan.
Om man skär potatisen i stavar och saltar, smakar de nästan som "franskisar", efter att ha torkat i mikron en stund!
Broiler och potatis till middag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar