tisdag 9 december 2014

Rågbröd


Här är ett enkelt och snabbt recept på rågbröd, för de lata och simpla. Receptet har få ingredienser som det bara är att slänga ihop; snabbt och enkelt. När man blandar degen påminner färgen och konsistensen om murbruk. Det här är receptet är som gjort för mej!


INGREDIENSER

2 dl rågmjöl
1 tsk salt
0,5 tsk torrjäst
1½ dl varmt vatten

GÖR SÅ HÄR:
 
1. Blanda mjöl, salt och torrjäst i en skål.
2. Tillsätt varmt vatten och rör om. Degen blev ganska lös.

Täck över och låt jäsa i 30 - 60 minuter.
(Jag vet inte varför det kallas för att degen jäser, då den inte jäste det minsta. Men degen blev lite lättare att bearbeta.)

3. Forma degen till önskad modell på en bakplåt.
4. Grädda i 200 graders ugn i ca 45 minuter.


Brödet har en skarp yta och är mjukt inuti. Precis som jag vill att rågbröd ska vara!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar