Det här receptet på söta citronrutor verkade intressant, så jag gjorde min egen sockerfria variant. Smuldegen blev fast och god och smakar inte banan. Smulorna ovanpå blev väldigt knapriga och rullar iväg ifall man inte håller koll på dem. Det blev nästan som myssli! Fyllningen smakar fräscht och härligt citron. Tack vare mjölkpulvrets söta smak behövs det inget extra sött där.
Blanda ihop till smuldegen:
(9 st rutor)
1 mosad liten mogen banan
3 dl havregryn
3 dl havregryn
½ tsk bakpulver
Blanda till fyllningen:
1 dl kvarg
1 dl mjölkpulver
3/4 dl citronsaft (ca ½ citron)
1 - 2 tsk rivet citronskal (ca ½ citron)
***
3/4 dl citronsaft (ca ½ citron)
1 - 2 tsk rivet citronskal (ca ½ citron)
***
|| Tryck ut lite över hälften av degen på ett bakplåtspapper (ca 20 x 20 cm). ||
|| Bred ut fyllningen ovanpå degen. ||
|| Strö ut resten av degen över härligheten. ||
|| Grädda i ugnen på 175 °C i 20 - 25 minuter. ||
|| Citronrutorna smakar bäst när de är kalla. Förvara i kylskåp. ||
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar