fredag 29 november 2013

Fågelfrö-knäckebröd

"Från ugnen svävar en underbar doft av småfåglarnas brända vintertida maginnehåll..."


Jag hittade ett trevligt recept på fröknäckebröd. Jag tog de frön jag hade hemma och bytte ut ut sesamfröna och linfröna mot jordnötter.

INGREDIENSER
(8 knäckebröd)

2 ägg (storlek L)
1 dl havregryn
1 dl jordnötter
1 dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 nypa salt

Till vänster finns en bild på orginalreceptet (Pirkka ruoka 12/2013).




1. Rosta jordnötterna och solrosfröna i 200 graders ugn i mindre än 5 minuter. Se upp så de inte bränns!
2. Sätt jordnötterna i en plastpåse och krossa dem med en hammare mot ett tåligt underlag. Denna behandling funkar vid behov också på pumpafröna.
3. Blanda ingredienserna.
4. Bred ut smeten på en plåt, i ett så tunt lager som möjligt. 
5. Grädda i 175 graders ugn i 25 minuter.
6. Skär knäckebrödet i bitar direkt du tagit det ur ugnen. Låt svalna ovanpå ett galler. 

Fågelmat, omnomnom :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar