"Från ugnen svävar en underbar doft av småfåglarnas brända vintertida maginnehåll..."
Jag hittade ett trevligt recept på fröknäckebröd. Jag tog de frön jag hade hemma och bytte ut ut sesamfröna och linfröna mot jordnötter.
INGREDIENSER
(8 knäckebröd)
2 ägg (storlek L)
1 dl havregryn
1 dl jordnötter
1 dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 nypa salt
Till vänster finns en bild på orginalreceptet (Pirkka ruoka 12/2013).
2. Sätt jordnötterna i en plastpåse och krossa dem med en hammare mot ett tåligt underlag. Denna behandling funkar vid behov också på pumpafröna.
3. Blanda ingredienserna.
4. Bred ut smeten på en plåt, i ett så tunt lager som möjligt.
5. Grädda i 175 graders ugn i 25 minuter.
6. Skär knäckebrödet i bitar direkt du tagit det ur ugnen. Låt svalna ovanpå ett galler.
Fågelmat, omnomnom :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar