fredag 1 mars 2013

Ägg i mikron

 OH NEJ! En katastrof har skett! Jag har glömt att koka ägg!

Men nou hätä och ingen panik! Det går att åtgärda denna sak på mindre än 1½ minut. Men det är inte riskfritt. Det finns speciella behållare, gjorda för att koka ägg i mikron. Om du inte äger en sådan behållare blir du tvungen att ordna saken på det mer riskabla sättet. 

VARNING! Att koka ägg i mikron är bland det farligaste man kan göra i ett kök. Ägget är den instabilaste och explosionskänsligaste råvaran som kokkonstens historia känner till. Risken att misslyckas är stor. Det finns risk för skada eller i värsta fall död. Var beredd på att städa mikron efteråt.
"Jag har läst varningen ovan och förstått riskerna. Jag förstår konsekvenserna av att misslyckas. Jag tänker ändå koka ägg i mikron."

  1. Kläck ägget i ett glas.
  2. Ta den största och tyngsta tallrik du äger och placera den ovanpå glaset.
  3. Ställ skapelsen i mikron.
  4. Vrid upp mikron på högsta effekt i strax under 1½ minut.
  5. Lyssna hur ägget smäller och brakar.
  6. Ta ut en kokt äggröra och ät .
VARNING! Bränn dig inte! Ägget kan fortfarande explodera!
 Ifall du misslyckades: 6. Städa mikron.


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar